oczywiscie ze nie, dlatego napisalem "moze " klikniecie "wyslij przelew" przy takiej mysli mniej bolalo
1.6 tdi brzdęknięcie przy dodaniu/puszczeniu gazu
Zwiń
X
-
1.6 tdi brzdęknięcie przy dodaniu/puszczeniu gazu
Witam,
posiadam samochód z silnikiem 1.6 tdi cr, przejechane 24000 i od jakiegoś czasu przy dodawaniu gazu i nagłym puszczeniu (najlepiej słyszalne w zakresie obrotów 1700-2000) słychać coś jakby brzdęknięcie, lekko metaliczny odgłos, trudno mi to jednoznacznie określić.
Objaw ten nie występuje zawsze, jeżeli przyspiesza się równomiernie i puści gaz odgłosu nie słychać. Odgłos występuje jakby w momencie kiedy samochód dopiero zbiera się do przyspieszenia, wiem że wyrażam się nieprecyzyjnie ale trzeba to usłyszeć żeby wiedzieć o co chodzi.
W serwisie jeździłem z mechanikiem i mistrzem serwisu, ale nic nie stwierdzili, tzn. słyszeli dźwięk, ale mistrz serwisu mnie generalnie olał twierdząc że dla niego to nie problem i że nie dzieje się nic niepokojącego.
Samochód jeszcze przez miesiąc na gwarancji więc każdy pomysł co to może być mile widziany
Z góry dzięki za pomoc
-
-
Zamieszczone przez ahgetrzeba to usłyszeć żeby wiedzieć o co chodzi.SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
moze jakis luz moze na polosiach lub w skrzyni, przy takim przebiegu, to nie powinno byc nic powaznego.Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
Komentarz